logo
logo
ŽOGARIJA - Finale 2019
Izvor: Media Šport
Dana 12. oktobra 2019. godine održalo se regionalno FINALE 2019 međunarodne manifestacije ŽOGARIJA Alpe-Jadran-Dunav.
ŽOGARIJA je međunarodna manifestacija namenjena deci školskog uzrasta i obuhvata 9 zemalja regiona: Srbiju, Sloveniju, Italiju, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju i Crnu Goru. Žogarija je izvorno potekla iz Slovenije, a kreativno osmišljena u kompaniji Media Šport koja već 14 godina uspešno organizuje istu na radost dece celog regiona.
Domaćin ovogodišnjeg finala je bila OŠ "Vojvoda Mišić", opština Savski venac, Beograd. Pored domaćina, na manifestaciji su učestvovale i škole iz Čajetine (Srbija), Jastrebarskog (Hrvatska), Banja Luke (Republika Srpska), Maribora (Slovenija), Prevalja (Crna Gora) i iz Demi Kapije (Severna Makedonija). Program je obuhvatio razne aktivnosti počev od fudbala 3 na 3, igre spretnosti, kviza znanja, zatim igre „I vi profesore“ i „Мladi novinar“, pevačkih i plesnih nastupa, vragolija Žogarije. Deca su učila o zaštiti okoline, bavila se sakupljanjem starog papira kao i preradom starog papira i izradom pisama, stvarali su likove od otpadne plastike, a kroz kreativne radionice zdrave hrane učili su i o proizvodnji domaće hrane.
Osnovna ideja ovog projekta je da se deci uzrasta od sedam do jedanaest godina predstavi zdrav način života kroz igru i sportska takmičenja. Manifestacija predstavlja svojevrstan način učenja dece kako da čuvaju okolinu i budu zdraviji. Kroz projekat se promovišu vrednosti neophodne za razvoj svake mlade ličnosti, a posebno "fair play", jednakost, solidarnost, povezivanje, poštenje, tolerancija i kreativnost. Na FINALU 2019 učestovalo je više od 300 dece iz regiona.
Rado smo podržali manifestaciju, kao i Ambasada Republike Slovenije u Srbiji, mnogobrojni naši članovi Triglav Osiguranje-zlatni sponzor, Celjske mesnine, DON DON, Perutnina Ptuj kao i prijatelji Cedevita, Nectar i Jaffa.
img Facebook.com
Youtube
Instagram
img linkedin.com
Slovenački poslovni klub
Milutina Milankovića 7v, 11070 Novi Beograd
klub@spk.rs
+381 11 22 52 610 ; +381 60 42 52 590
copyright © spk 2019, Sva prava zadržana