logo
logo
Martinovanje 2019
Izvor: SPK
Dana 25. oktobra u Hotelu Radisson Collection u Beogradu je ove godine, po šesti put, obeležen tradicionalni slovenački praznik mladog vina, Martinovanje u Beogradu,. Svake godine u okviru Martinovanja u Beogradu, a u cilju da se Slovenija promoviše kao turistička destinacija, predstavljaju se različite regije i gradovi uz podršku Slovenačke turistične organizacije.
Domaćini ovogodišnjeg Martinovanja u Beogradu su bili Slovenački poslovni klub, Turistička organizacija Portoroža i Grad Piran. Promociju lokalne kuhinje i vina Pirana i Portoroža podržala je kompanija MK Group koja već godinama posluje i uspešno investira u Sloveniji.
Predsednica Slovenačkog poslovnog kluba, mr Danijela Fišakov, je zahvalila Opštini Piran-Portorož na uspešnom prenošenju atmosfere ovih destinacija u Beogradu i srpskim kompanijama koje su podržale ovu manifestaciju, koja raste iz godine u godinu.
„Slovenački poslovni klub obostrano podržava saradnju privreda Slovenije i Srbije. To najbolje dokazuje večerašnje promovisanje slovenačkog turizma i srpskog uspešnog investiranja u njega. Piran i Portorož se, inače, nalaze na skraćenom spisku mojih omiljenih destinacija u Sloveniji kako zbog mirisa, mora, hrane, vina i prirodnih lepota tako i zbog tamošnjih ljudi. Večeras je čarobna primorska atmosfera ovih predela delimično preneta u Beograd. Za njeno potpuno doživljavanje, ipak i neizostavno, morate otići na lice mesta i lično je osetiti“
Direktor TO Portorož, Igor Novel, je istakao značaj ove tradicionalne manifestacije za razvoj međudržavnih odnosa ali i ekonomije ovog najpoznatijeg slovenačkog turističkog grada i zahvalio partnerima koji su podržali ovo dešavanje.
Gradonačelnik Pirana, Đenio Zadkovič, je zahvalio Slovenačkom poslovnom klubu, kompaniji MK Group i Turističkoj organizaciji Pirana na uspešnoj organizaciji događaja. Poželeo je dobrodošlicu svim gostima na Martinovanju i pozvao ih da posete njegov grad, jednu od najomiljenijih destinacija za odmor na slovenačkom primorju.
Direktor MK Group, Jovan Purar, je istakao značaj razvoja turističke destinacije Piran i Portorož.
Sponzori ove večeri su bile članice SPK-a Triglav Osiguranje, Diplomacy&Commerce i DHL Srbija.
img Facebook.com
Youtube
Instagram
img linkedin.com
Slovenački poslovni klub
Milutina Milankovića 7v, 11070 Novi Beograd
klub@spk.rs
+381 11 22 52 610 ; +381 60 42 52 590
copyright © spk 2019, Sva prava zadržana