logo
logo
Radni sastanak septembar
(Siniša Mali, Ministar finansija R Srbije)
Izvor: SPK
Dana, 19. septembra Slovenački poslovni klub je, na radnom sastanku, ugostio ministra finansija R Srbije, gospodina Sinišu Malog. Privrednicima su se prvo obratili predsednica Slovenačkog poslovnog kluba Danijela Fišakov, a zatim i njegova ekselencija, ambasador Republike Slovenije u Srbiji, g-din Iztok Jarc.
Ambasador Slovenije je izrazio zahvalnost Vladi Republike Srbije na aktivnostima usmerenim ka unapređenju saradnje između Srbije i Slovenije i uputio čestitke na postizanju finanasijske stabilnosti i proglašenju Srbije najatraktivnijom zemljom za strane investicije.
Ministar je u svom izlaganju ocenio da ekonomska i politička saradnja Srbije i Slovenije nikada nije bila bolja, da su slovenačke investicije u Srbiji u stalnom rastu iz godine u godinu kao i da je po pitanju investicija odnos između Srbije i Slovenije dvosmeran, odnosno da je sve više i srpskih investitora u Sloveniji. Ministar je izneo i podatak da oko 25.000 građana Srbije radi u slovenačkim firmama u Srbiji, ali i da se obe zemlje suočavaju sa nedostatkom radne snage.
Prisutni članovi su imali priliku i da direktno postave pitanja ministru u vezi sa aktuelnim problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju u svom radu kao i da u narednim danima u direktnom kontaktu sa ministarstvom razgovaraju o konkretnim problemima koja iziskuju više vremena.
Radni sastanak su podržali članovi Cord Magazin i NetPlanet, domaća outsourcing IT kompanija, koja je omogućila da se tehnički sprovede anketa o poslovnom okruženju Srbije, obezbeđujući tablete i obradu svih rezultata ankete o poslovnom okruženju. Ministar je i prokomentarisao rezultate ankete.
Radnom sastanku je prisustvovalo preko 60 predstavnika kompanija, članica.
img Facebook.com
Youtube
Instagram
img linkedin.com
Slovenački poslovni klub
Milutina Milankovića 7v, 11070 Novi Beograd
klub@spk.rs
+381 11 22 52 610 ; +381 60 42 52 590
copyright © spk 2019, Sva prava zadržana