logo
logo
Mag. Zoran Lazukić
direktor/partner Profil Group
img
Izvor: Profil
Zakon o ratifikaciji sporazuma između Vlade Republike Slovenije i Vlade Republike Srbije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Sloveniji i Protokola o primeni Sporazuma između Vlade Republike Slovenije i Vlade Republike Srbije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Sloveniji (BRSZD)
U septembru 2019. godine na snagu je stupio Sporazum između Vlada Republike Slovenije i Republike Srbije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Sloveniji. Sporazum treba pozdraviti, ne samo sa stanovišta regulisanja odnosa svih koji su uključeni u procese radnih migracija, već pre svega u pogledu zaštite građana Republike Srbije. U praksi smo bili svedoci različitih priča, da ne kažem sudbina ljudi koji odluče da pronađu bolji komad hleba izvan svoje matične države. Zbog toga, sam sporazum neće biti dovoljan ukoliko sprovođenje i, pre svega, njegovu kontrolu ne nadgledaju za to nadležne institucije u obe zemlje i spreče praksu sive migracije.
Kao što rekoh, pozdravljam sporazum, ali ga, takođe, smatram paradoksom. S jedne strane, ona štiti radnike i, na taj način, im daje dodatni motiv za migraciju. Sa druge strane je, međutim, Srbija doživela jednu od najnižih stopa nezaposlenosti u poslednjim decenijama i godišnji "gubitak" od skoro 50.000 radno sposobnog stanovništva. Situacija je već dramatična, posebno u oblasti manuelne radne snage i u određenim sektorima industrije već negativno utiče na poslovanje i dalji razvoj kompanija. Pri tom, ne radi se samo o realnom sektoru. Uzmimo primer zdravstvene zaštite i virtualne okolnosti, na primer, u krajevima poput Kragujevca, Čačka ili Niša, stanovništvo ostaje bez pedijatara, a kad je u pitanju javni prevoz postoji manjak od preko 3.500 profesionalnih vozača.
img
Problem je izuzetno složen. Pogrešno je tražiti razloge samo u ekonomskoj računici zaposlenog, iako je ovaj faktor verovatno najvažniji, ali u principu i lako rešiv. Nivo prosečne zarade u Srbiji raste i ukoliko ne dođe do promene na svetskom tržištu, rast će se nastaviti i u budućnosti. Poslednjih godina je Srbija, na području plata, napravila veliki pozitivni skok.
Razlozi odlaska stanovništva su i drugi, na koje novac - bar posredno, nema toliki uticaj. Tu bih spomenuo opštu društvenu klimu, klimu u kompanijama, uređenost obrazovnog i zdravstvenog sistema, pravosuđa, celog sistema državne uprave, infrastrukture i, na kraju krajeva, i medija. U tom pogledu, Srbija nije izolovan slučaj. U stvari, svaka zemlja - uključujući države članice EU - suočena je sa sličnim problemima u regionu. Povezivanje i pronalaženje zajedničkih rešenja na regionalnom nivou može značajno da pomogne u ublažavanju takvih problema. Zašto ne bi, recimo, kvalifikovani stručnjaci i manuelni radnici u Uljaniku išli na posao u veoma uspešno rečno brodogradilište u istočnoj Srbiji ili zašto ne bi više od 100 radnika propale firme u Mostaru otišlo da radi u uspešnim stranim proizvodnim firmama u Vojvodini.
Pretpostavljam da pre 10 godina niko nije zamišljao da će danas nedostatak radne snage predstavljati veliki izazov za preduzeća, posebno ne uz najavljeni trend digitalizacije i automatizacije privrede u svim oblastima.
img Facebook.com
Youtube
Instagram
img linkedin.com
Slovenački poslovni klub
Milutina Milankovića 7v, 11070 Novi Beograd
klub@spk.rs
+381 11 22 52 610 ; +381 60 42 52 590
copyright © spk 2019, Sva prava zadržana